Tuesday, 12 April 2011

Liverpool vs Man City...~

hAiii sume...^_^

Great pics from a Great NIGHT....~

nie la pic2 yg sempat aku shoot time match...*iye2 je kau nie z 

Goal 1st yang telah di sumbat oleh Andy Carrol dengan rembatan seperti torpedo
tercengang Edin Dzeko


Goal pertama untuk Liverpool pd season nie


Suke die bwt goal..
Kesian Joe Hart..:P


Meireles, Spearing, Kuyt, Carrol, Carragher & Skrtel.


 Dirk Kuyt Menyumbat goal kedua


Andy Carrol menyumbat goal ketiga untuk Liverpool hasil cross cantek dari Meireles


Mendahului dengan jaringan 3-0 sudah cukup memusnahkan impian Man City


King Kenny sngt berpuas hati dengan persembahan yg ditunjukkan oleh Andy Carrol
Kerana tak sia2 die beli mamat nie mahal2..^_^




Saksikan Goal2 yg dihasilkan




Sekian Terima Kasih....:)

Wednesday, 6 April 2011

Awex nO 2...??

Haaaiii3....^_^




Opocotttt...!!!
*camtu ke cara terkejut..:P





jgn tekejut sngt la kan bce tittle entry tu..
korg kne game je kot..

xkn la aku nk pasang 2 lak...
mmpus aku kne sekeh ngn awex no1 teruk2..:p
haha..







Awex no2 yg dimksudkn disini adalah 135 LC kesayangan ku lorh..
ni haa rupenye :-


Ku bersama LC 135 tercinta menjadi model Mekdi jap alang2 moto kaler merah kn..:p



Ape yg ku nk story kali nie adalah mengenai salah 1 lagi minat yg aku lupe nk mention ket post yg lepas..

nie haa minat aku,minat dlam bidang 'PERMOTORAN' gitu...

Remp-it ke???

Not me ok...


tu la korg,bile minat moto je ckap kite rempit la ape la.. 
xde civik btol..
nie just minat utk mgisi masa lapang je kot...
bukan nk bwk pg race ke ape..
pham??
huuu..

LC 135 aku nie telah dibeli pada 7 julai 2009..
kire da nk genap 2 tahun bile msok julai tahun nie..
bnyk kenangan pahit dan manis..
tp aku xnk story pon sal knangan2 tu..

yg aku nk story adalah mengenai minat aku dlam design2 LC nie..
smart doe lau pandai design...
cntohnya cmnie:-


 smart kot da mcm superbike


yang nie plak ekzos da mcm bazooka, stlye tu


kuning itu menawan di tambah lak dengan tayar tanpa bunga dan tanpa lampu
*Roadblock konpem xlpas


Yang nie da mcm moto power rangers la plak ngn spotrim yg cmtu kan
*ade power rangers kaler silver ke??









Dan nie la motorku yg ku telah touch up ikut suke suki aku
*actually nk touch up laen da pon


MY BUCUK 135 LC 

Amacam??
Comel?? Smart?? Style??

ckup,xpyah sebut pon aku da tau..
*Syok sendiri la kau nie z

haha..



Nie lak pix time konvoi balik becuti dari dungun ke kL
*cube teka yg mane moto ku 'SENANG JE'





Lastly nie time kt dataran merdeka tp motoku la yg paling xlawa 
KAN???
uhuuu...=(

Tu sje utk kali nie....
*MAAF KPD PEMBACA YG TIDAK BEMINAT MENGENAI POST KALI NIE

SEKIAN....^_^

Thursday, 31 March 2011

Ini aku...~

Haiii3 korg sume..


Memandangkan aku pon masih baru ade blog nie..

Post kali ini aku ingin memperkenalkan diri ku yang xbrape nk tkenal nie..
knape aku ckap cm gitu????

sbb aku bkan artis, pelakon, penyanyi or yg seangkatan dgnnye..
*tp ade gak la pnah berangan jd pnyanyi cm Tam Spider tu

Ok laaa,aku akan menceritakan secara ringkas mgenai diriku..
*cite banyak2 BOSAN lak nk baca



Name pnuh aku MUHAMMAD ALIFZAQUAN BIN MUFTI...
org rmai tnye bpak aku tu mufti mane... 
da aku nie dok CHERAS kL,mufti cheras la aku jwb..
xkn mufti Kelantan lak...
hahaha...

Aku mmg anak jati KL sejak lahir lg..
eh tp jap,KL tu bmakna KUALA LUMPUR yea..
bukan ape,kdang2 ade yg slah pham..
bukan KUALA LIPIS, KAMPUNG LOSONG or anything else.. *peh,speaking lak
Hahaa..;p


KUALA LUMPUR di waktu malam


Umur utk taon nie blom ckup 21 tahun lg..
sbb birthday aku 8 SEPTEMBER 1990..
 kire aku masih 'sweet 20' gitu..haha..

Lahir je ke dunia nie,aku dijaga oleh mama n abah dan kiteorg duk kt SEGAMBUT kL..

Zaman persekolahan:-
Aku bermula skola mase kt TADIKA SEGAMBUT PERMAI kL
pastu Drjah 1 skola rendah kt SRK SEGAMBUT smpi Drjah 6, 
then masok skola mnengah kt SMK SEGAMBUT tp form1 je..
 sbb time aku form2 kteorg pindah ke Cheras..
 dan  di cheras aku skola kt SMK BANDAR DAMAI PERDANA..
tp smpi form3 je skola situ..
form4 msok SMT SEPANG SELANGOR mybe sbb result PMR gempak..*gempak ke?
smpi la aku form5 skola tknik tu..


zaman persekolahan TEKNIK SEPANG


PLKN???
Aahh aku kne plkn doe..
aku kne plkn kt KEM SHAN SUI TAWAU, SABAH..
Huuu,jaoh tu...
tp xnk la cite sal plkn skrg..
next2 update yea..:)

Ket mulut kucing tu haa aku kne PLKN



Pengalaman bekerja:-

Pnah keje kt I-SETAN Lot 10 dan I-SETAN Mid Valley..
tp aku xsetan..haha..
1 tahun aku berkecimpung dengan kerja ini..


I-setan


Staff I-setan yang ber kaliber


Seterusnya aku mendpat panggilan utk melanjutkan pelajaran ke PSMZA
POLITEKNIK SULTAN MIZAN ZAINAL ABIDIN, TERENGGANU..
Huuu,jaoh jugak tu...
tp aku trima,sbb masa depan itu penting..
xnk aku keje I-setan smpi tua..
Dngan mengambil kos DIPLOMA KEJURUTERAAN MEKANIKAL AUTOMOTIF, 
Alhamdulillah hujung bulan April ini da hampir ckup 6 semester aku melanjutkan pelajaran di situ..
InsyaAllah dpat lah aku mengenggam segulung Diploma wktu konvokesyen nnti..


Pemandangan PSMZA dari atas bukit




Hobi aku adalah bkenaan dengan MUZIK..
suke main gitar n bla3 yg bkenaan dngn muzik..
Feberet song aku xpyah ckap la..
Memang banyak.
 aku lyan mcm2 jenis lagu n tidak tertumpu pd 1 genre je..
seperti lagu Melayu, Indon, Org puteh, Hndustan, Dandut dan terkini lagu Korea..

Itu aku di studio jamm


Aku juga pernah mempunyai BAND di politeknik..
band suke2 je pon dan kiteorg pnah msok BattleBand..
skrg kiteorg da jarang jamming sbb masing2 bzy dngn stdy..

Ini band yg penah aku masuk suatu ketika dahulu




Selain minat muzik..
aku juga sngt minat dengan sukan BOLA SEPAK..
xkire la bola pdang ke bola futsal ke ataupon game bola..
sume yg berkenaan dngan bola itu mmg minat aku la..

Bermain futsal bersama kawan-kawan


feberet team aku adalah LIVERPOOL FC..
da lme da hati aku ditawan dngn club ini..
sejak aku form1..
minat aku dengan slogan club ini iaitu..
'YOU'LL NEVER WALK ALONE'

LIVERPOOL FC





Seterusnya mengenai cita-cita dan impian:-
sejak kecil lg aku suda b'cita2 utk menjadi sorg CIKGU or GURU or TEACHER or bla3..
aku minat sbb keje ckgu nie best..
dpat jmpe murid2..
bole sambut hari guru.. 
yg paling best terus dpat berada di zman persekolahan..
percyala,sume org pon rndu zman persekolahan masing2 kn..
huu..

Nak jd cikgu garang yang ade misai tebal2


mmg keje ckgu nie mencabar sbb budak2 zman skrg pham2 je la kn..
agresif lebih..
tp xtau la knape aku minat jd ckgu..
dlu lpas SPM aku apply maktab perguruan tp xdpat,sedih jugak la..
tu yg msok politeknik..
tp xpe,jd ckgu still cita2 aku walaupun aku sndiri pon xtau bile bole cpai cita2 tu..
huhu..

Ok la,tu je la serba sdikit mengenai diriku..
Jmpe lagi..



Ini aku di hari Raya Aidilfitri


Bersama MAMA 


Bersama adik-adik

SEKIAN TERIMA KASIH
^_^



Monday, 28 March 2011

oh dear..!! aku ade blog...!!!



Assalammualaikum pembuka bicara..

pEehh.. Cam ta caye je aku da ber blogging skrg.. jakun doe...
haha...
nie kes tpengaruh rakan sebaya yg xbrape nk sebaya la nie...:P
puas ku belek natang nie sampai lenguh jari akhirnye t'cipta jgak blog nie...

Fuhhh...!!!

















terima kasih pd Gadis ini :-


AZMIRATUL ZAHARAH
 actually she's my gurl ♥  


kerana die yg telah membuat diriku excited utk ade blog..:p













nah EXCITED kau nyahhh...!!








hahaha...:D








ape2 pon... 
Hai3 pd semua.!!!^_^

Dengarkanlah lagu feberet ku yang ku letak sebagai nama bg tittle blog

yg didendangkan oleh:-

AVENGED SEVENFOLD-WELCOME TO THE FAMILY